Wijlen Sterckeman †   7 comments

Op 6 december 2010 was hetvolgende bericht te lezen in de krant: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20101206_060. Daar mijn vader op dat moment doodziek in het ziekenhuis lag, al onze vrije tijd aan ziekenhuisbezoeken gespendeerd werd, en het op ons dat moment geen zier kon schelen wat er in de wereld of zelfs maar in onze naaste omgeving gebeurde, hadden wij dus geen flauw vermoeden van wat er gebeurd was. Op 12 december overleed mijn vader en begin februari kregen we een aangetekend schrijven: een ander overlijdingsbericht, dat van onze caravan Sterckeman. De hangar waar onze caravan stond is volledig uitgebrand alsook het kantoortje waar de paperassen werden bijgehouden , waardoor het moeilijk geweest was om de eigenaars van alle kampers onmiddellijk te localiseren en te contacteren. Het nieuws kwam hard aan, maar in vergelijking met het verlies van mijn vader, werd dit voorval eigenlijk vrij nuchter benaderd en heel sterk gerelativeerd. Vooral een gevoel van ongeloof bleef achter. Vrij snel rees ook de vraag : “Wat met onze volgende vakantie ?  Een nieuwe caravan kopen of een 2-de handse , … “. Het is toch een heel budget, zo’n caravan. Als een geluk bij een ongeluk had mijn moeder, nu mijn vader er niet meer was, hun caravan een paar weken tevoren te koop gesteld.  Uiteindelijk hebben we beslist de caravan van mijn ouders over te kopen. En eigenlijk vond ik het ook goed dat we pas later van de brand vernomen hebben. Dit had er toen in december echt niet meer bijgekund. Soms is het bangelijk zoals de dingen in elkaar passen.   Is het echt toeval dat onze caravan net op dat moment moest uitbranden ? Of dat mijn vader net toen moest sterven ? En dat we de brand pas veel later moesten vernemen? Soms lijkt het alsof er magische krachten aan het werk zijn.

Het enigste wat overblijft: de nummerplaat

De ravage

Advertenties

Posted 19 april 2012 by planet of tine in Dagboek

7 responses to “Wijlen Sterckeman †

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wat een ravage, inderdaad…

  2. Ach, dat ziet er triest uit. Dat moet een behoorlijke teleurstelling zijn geweest zo vlak na het verlies van je vader. Ik denk wel dat er bepaalde krachten werkzaam zijn waar wij geen weet van hebben, maar wanneer die precies werken….

  3. Niet te veel bij stilstaan, magische krachten kan je toch niet doorgronden…

  4. zo’n mobiel huisje verliezen is niet prettig, maar je vader verliezen staat daar natuurlijk mijlenver boven!
    Ook al heb ik het geloof in God al een tijdje verloren, toch lijken er soms bovennatuurlijke krachten bezig…
    Groetjes Tine!

  5. jeetje… wat een puinhoop… een brandende hoop verlies :-(( de dingen komen zoals ze komen en op het moment dat ze kunnen komen… Jee meid. Alsnog sterkte!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: