Nagels   11 comments

Je hebt nagels en nagels, uit ijzer of uit keratine. Daar ik niet onmiddelijk iets heb met ijzer en ze liever in de gereedschapdoos zie liggen of in de handen van mijn man, ga ik hier niet verder op in. Nagels uit keratine echter, daar heeft iedereen iets mee, tenzij je lijdt aan Anonychia. Mijn nagels zijn alles behalve om over naar huis te schrijven. Ik weet dat de handen meestal beschouwd worden als je visitekaartje. Pech voor mij, want mijn handen behoren echt niet tot de meest aantrekkelijke delen van mijn lijf. Ik moet wel toegeven dat ik nooit de moeite genomen heb om er iets aan te doen. De nagels werden steeds zo kort mogelijk geknipt om een tijdje gerust zijn, een vijltje was er in huis nooit te vinden, de handcrème ligt wel al zeker 1 jaar op mijn nachtkastje en ik draag ook nooit handschoenen behalve dan in de winter om ze warm te houden.

En toen volgde mijn dochter een cursus schoonheidsspecialist en bood ik mij aan als “model” tijdens de examens. Ik kreeg een gezichtsbehandeling en een manicure van een medestudent. Ik kan je verzekeren dat die persoon gezweet heeft, want er was héél veel werk aan mijn nagels. Maar ik was heel tevreden met het resultaat, zo na één keer. En toen dacht ik: ” Het zou toch wel fijn zijn om mooiere nagels te hebben.” Ik doe nu al een vele weken mijn best om ze goed te verzorgen, maar helemaal goed komt het niet denk ik. Ik heb ontzettend kleine nagels en mijn nagelriemen groeien ver over de nagel. Ze zouden ook wat ontstoken zijn. Mijn dochter geeft me nu elke 3 weken een manicure en ik duw ze elke avond na het douchen terug met een metalen bokkepootje. Voor het slapen gaan breng ik wat nagelolie aan. In het begin zag ik wel verbetering maar de laatste weken niet meer. En de halve maantjes zijn nog steeds niet opgedoken, behalve bij de duimen. Zou ik dan toch lijden aan één of andere ziekte ?

Lange nagels mogen dan wel mooi(er) zijn, maar zó onpraktisch. Hygienisch is het ook al niet. Als je in de tuin geploetert hebt, heb je daarna uren werk om al het vuil vanonder de nagels te halen. Af en toe breekt er ook wel eens een stukje af, waardoor je met je nagel overal in blijft hangen. Want een vijl heb je op dat eigenste moment natuurlijk niet bij de hand. Ook vind ik het typen op een klavier makkelijker met korte nagels en op een touchscreen al helemaal.Iets openmaken met behulp van je nagels gaat ook al niet, want dan plooit hij, wat geen aangenaam gevoel is, en in het slechtste geval breekt hij af. Ik heb het gevoel dat mijn vingertoppen gegijzeld worden door mijn nagels. Nagels, ik kan er niets mee. Ik word nooit een beautyqueen, dat staat vast.

Advertenties

Posted 27 juli 2012 by planet of tine in Beauty, Dagboek

Tagged with , , , , ,

11 responses to “Nagels

Subscribe to comments with RSS.

 1. ja goewere, die nagelziektes!!!! (doet me aan Howard Hughes denken, die lange!)
  en ik kan er best inkomen dat zo’n lange nagels miserie zijn als je dat niet gewoon bent! ‘k mag er niet aan denken, want eens of laatst scheurt er zeker een af hé! djeezes!

 2. als dat een foto van je nagels is, dan zien die er voor mij toch redelijk lang uit hoor, Tine!
  De mijne zullen nooit zo lang worden, want ik ben helaas al m’n hele leven een nagelbijter. Ondanks de ontelbare pogingen en probeersels van mijn moeder om mij er van af te helpen…

  Groetjes!

 3. Is ook niets voor mij hoor, die kunstnagels. Hoewel het er altijd wel mooi uitziet. Ik heb weleens overwogen om van die gelnagels te nemen maar dat moet je om de zoveel weken bij laten werken. Een gedoe, vind ik, en t kost een hoop geld.

 4. Ook ik houd mijn nagels vrij kort. Dat is toch veel prettiger met tuinwerk, zoals je zelf al schrijft, maar ook voor het werken met mijn maatje Diesel. Vroeger heb ik wel eens kunstnagels gebruikt als ik naar één of andere gelegenheid moest, maar zelfs dat doe ik allang niet meer.

 5. Geweldig dit verhaal….zooooooo herkenbaar….leuk geschreven….Agnès

 6. Oplossing voor vuil onder je nagels: lakken, dan ziet niemand het 😉 En in de tuin handschoenen dragen, ik kan die aarde onder mijn nagels niet verdragen.
  Je hebt nogal wat gereedschap liggen voor je nagels…. wil ik mij eerlijk gezegd ook niet mee bezighouden, ik vijl ze regelmatig en lak ze, that’s it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: