Reisverslag Portugal : De markt in Louriçal   2 comments

Hans, de “dono” van de camping, wist ons te vertellen dat het de moeite waard was om de markt van Louriçal eens te bezoeken. Deze vindt elke zondagochtend plaats.
De markt was veel groter dan we verwacht hadden. Elke straat in het kleine centrum werd wel bezet door kraampjes. Alles kan je er vinden: van vlees, vis, brood, kledij, huishoudspullen tot kuikens toe.
Her en der staan er camionneten met een laadbak vol meloenen, die nog op een oude balans met gewichten gewogen worden. De meloenen zijn hier heerlijk. Voor 3,50 euro hebben we een zalmmoot en 10 sardientjes gekocht en voor 0,5 euro een sla en 2 tomaten. Verder nog brood, kaas, een zonnehoed en 2 CD’s. Een eerste CD met fado muziek, de tweede met de portugese zomerhits van dit jaar. Michel Telo en Gusttavo Lima ook favorieten hier, merk ik. Toen we op een terrasje van een koffie genoten, raakten we aan de praat met een Portugees die lang in Frankrijk had gewerkt. Zoals dikwijls kwam uiteindelijk ook de ecomomische toestand van Portgal aan de orde. Zaterdag 15 september werd er hier trouwens in 40 gemeenten gedemonstreerd tegen de nieuwe maatregelen die de regering hier wil uitvoeren: een verhoging van 7% aan sociale lasten en een loonsvermindering van 5%. Dat komt neer op het verlies van een maandoon op jaarbasis. Voor de lagere sociale klasse hier een ramp.

Mercado Louriçal

Louriçal

’s Namiddags zijn we even tot de Praia Ossa de Baleio gereden, die zijn naam te danken heeft aan het regelmatig aanspoelen van walvissen. Op regelmatige afstanden vind je zandstranden waar gezwommen kan worden. Meer dan een drinkgelegenheid vind je er niet. Daar wij geen strandmensen zijn, zijn we na een wandeling van een halfuurtje langs het strand, naar de camping teruggekeerd.
De rest van de dag zijn wa aan de caravan gebleven: lezen, schrijven, … en ’s avonds kokkerellen.

Advertenties

Posted 21 september 2012 by planet of tine in Dagboek, Reizen

Tagged with , ,

2 responses to “Reisverslag Portugal : De markt in Louriçal

Subscribe to comments with RSS.

  1. Een land waar ik graag nog eens naar toe ga!

  2. zo’n markt is iets waar wij ook altijd naartoe gaan als we op vakantie gaan

    Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: