Reisverslag Portugal: Óbidos   4 comments

Het was iets na zeven. Terwijl manlief de BBQ aanstak, gunde ik mezelf de tijd om een nieuw blogje te schrijven. Eens de zon onderging zo rond 19:00h koelde het aardig af en was een truitje geen overbodige luxe. Die dag hadden we de camping “O Tamanco” verlaten. We hebben lang getwijfeld en onze oorspronkelijke planning verschillende malen gewijzigd. De camping “O Tamanco” was zo goed dat we er even over dachten er ons te settelen en de nog geplande uitstappen van daaruit te doen. Gezien de prijs van de autosnelwegen hier en de afstand hadden we uiteindelijk toch maar besloten met de caravan verder zuidwaarts te trekken. Ondertussen hadden we ons ook het boek “Camping Portugal 2012 – Roteiro Campista” aangeschaft om toch niet alleen van internet afhankelijk te zijn. In deze streek zijn ze veel bescheidener met de wifi punten dan in de Alentejo. Zo zijn we in Foz do Arelho belandt, een Orbitur camping. Ik was al lang benieuwd naar deze  fameuze cmpingketen. Deze is een megacamping die plaats biedt voor zo’n 1125 personen. Er zijn 4 à 5 sanitair blokken, een zwembad voor 365 personen, bar, …. We stonden er zo goed als alleen tussen de 80% residentiële huisjes. Ik vermoed dat het daar in juli en augustus op een mierennest moet lijken. Wij hebben ons in een verlaten hoekje geïnstalleerd  vrij dicht bij sanitair blok 3, die  zo bleek later, gesloten was. Van alle sanitaire blokken was er maar 1 open, op 3 minuten stappen van onze kampeerplaats. Het kon dus maar beter niet dringend zijn ! Ja, dat heb je als je buiten het seizoen op vakantie gaat. Maar onze plaats was ongelooflijk rustig, waardoor we ook echt tot rust konden komen en de eerste avond werd dus gespendeerd aan gezellig kokkerellen na Óbidos bezocht te hebben.

Orbitur Foz do Arelho

Orbitur Foz do Arelho – Dourada

Orbitur Foz do Arelho

Óbidos is weer zo’n stadje waar ze de ene bus na de andere bus lossen. Ik vond Óbidos wel mooi, maar een cliché. Als je je buiten de hoofdstraat waagt is de charme al heel wat minder. Het dorpje doet mij denken aan de dorpjes in de Alentejo maar dan “overdone”. Tja, dat doet toerisme met die dorpjes zeker. Wij beginnen steeds meer te beseffen dat “toerisme” niets voor ons is. Wij zien graag de dingen zoals ze echt zijn en niet “getoerismiseerd”.

Óbidos

Óbidos

Toen we dorst kregen – het was weer een warme dag – stapten we in één van de zijstraatjes een bar binnen. We bestelden eerst een dorstlesser en daarna een “Ginja em um copo de chocolate”, een specialiteit van het stadje. Ginja is een likeur vergelijkbaar met die die je vind in de “Cherrie chocolades” van bij ons. Lekker !!!

Óbidos – Ginja

Óbidos – Ginja

Óbidos

Advertenties

4 responses to “Reisverslag Portugal: Óbidos

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ooo…ik word zo onderhand jaloers op je…met dat rustige plekje op de camping, dat lekkere eten op de BBQ, heerlijk drankjes en prachtig weer….

  2. Sorry, loop door de omstandigheden hier hopeloos achter met lees- en kijkwerk, dus ik pak alleen de laatste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: