Brillengedoe   5 comments

Ouder worden hoeft niet altijd gepaard te gaan met aftakeling. Het levende bewijs loopt bij mij thuis rond. Manlief kloeg al een tijdje dat zijn “varilux” (bril met progressieve glazen) niet meer het gebruikelijke confort gaf dan vroeger. Hij zag minder goed van ver en begon af en toe zijn bril uit te laten om tv te kijken. In onze achterhoofden zagen we al 800 euro verdwijnen van onze rekening  voor een nieuwe bril. Een bezoekje aan de oogarts bevestigde inderdaad dat zijn bril niet meer aangepast was en … dat zijn verzicht eigenlijk perfekt was zonder bril. De “varilux”  kon dus vervangen worden door een gewone leesbril. Een hele opluchtig vanuit budgetair standpunt gezien – een goede leesbril kan je bij de optieker al hebben vanaf 20 euro – , maar wel een hele aanpassing voor manlief, die nu met “een bril aan een koordje”  rond zijn nek loopt en te pas en te onpas zijn bril moet op- of afzetten. Het gevoel geen bril meer op de neus te hebben is ook een hele aanpassing. De oogarts wist trouwens te vertellen dat sommige mensen er gewoon niet meer aan kunnen wennen om zonder bril te lopen, en dan maar een montuur met neutrale glazen laten maken. Ook voor mezelf is het een beetje wennen om hem zonder bril te zien.

Advertenties

Posted 16 oktober 2012 by planet of tine in Dagboek, Gezondheid

Tagged with , , , , ,

5 responses to “Brillengedoe

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ik heb aan beide ogen min 6. De vlag zou uitgaan als ik zonder lenzen kon!

  2. Allé gij. Ik wacht al 20 jaar op de dag dat mijn verzicht zich plotseling zou verbeteren! Ik zou een feest geven als mijn -7 plots een “0” werd (of wat heeft een mens met perfecte ogen?).

  3. Mijn ogen worden ook steeds beter omdat (door mijn leeftijd) de zogenaamde leesspier nu een rol gaat spelen. Dus ik krijg steeds minder min….snap je? Het lijkt mij heerlijk als ik zonder hulpmiddelen weer goed zou kunnen zien.
    BTW: mooie, nieuwe ‘look’….

  4. Zelf geen ervaring mee, maar mijn ouders die ouder worden hebben nu wel een bril nodig..

  5. ik doe mijn bril ook vaak af als ik thuis ben, en bij bezoek schrikken vrienden of familie soms als ze me brilloos zien
    Toch een meevaller dat het verzicht nu prima is! Scheelt inderdaad een stuk in de portemonnee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: